Managed hosting door True

Ict'er ontvangt bovengemiddeld salaris

 

Werknemers met een ict-functie hebben het financieel gezien goed voor elkaar. Het salaris van deze medewerkers is gemiddeld een stuk hoger dan dat van personeelsleden in andere functies. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 2800 ict'ers en ict-managers.

De geënquêteerden zijn lezers van het magazine of de website van Computable. Volgens de onderzoekers laat ongeveer 67 procent van de ondervraagden weten minimaal 45.000 euro bruto op jaarbasis te verdienen. Ruim de helft daarvan ontvangt meer dan 60.000 euro. De Nederlandse werknemer moet het met minder doen: dit jaar was het inkomen gemiddeld 32.500 euro, blijkt uit cijfers van het Centraal Plan Bureau.

Ongezonde financiële situatie
Computables loopbaanexpert Martijn Kreugel stelde onlangs dat het niet altijd goed is om snel een hoog salaris te krijgen. 'Dit leidt tot goudenkooiconstructies en een ongezonde financiële situatie', aldus Kreugel. Ict'ers die in die situatie zitten, zouden op de lange termijn een lager salaris ontvangen dan werknemers die gedoseerd hun salaris naar boven weten bij te stellen. Zij zouden op de lange termijn meer verdienen dan werknemers die in korte tijd veel salarisverhoging krijgen.

Topman John Chamers van netwerkleverancier Cisco lijkt zich daarover geen zorgen te maken. Zijn salaris steeg dit jaar naar 18,9 miljoen dollar. Een jaar eerder ontving hij nog 9,2 miljoen dollar. De aanleiding van de salarisverhoging is het herstel na de economische crisis.

Onderzoek
Aan het onderzoek deden 2834 lezers van Computable en Computable.nl mee. Daarvan was 95 procent man en 5 procent vrouw. De online enquête werd gehouden van 20 september 2010 tot en met 7 oktober 2010.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3629996). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.