Managed hosting door True

Manager durft weer te solliciteren

 

Nu het weer de goede kant op lijkt te gaan met de economie, krijgen leidinggevenden meer vertrouwen in hun carrière. Ze overwegen vaker dan vorig jaar over te stappen naar een nieuwe baan. Dat zeggen analisten van consultancybureau Ernst & Young in hun ICT Barometer.

De onderzoekers ondervroegen ruim zeshonderd leidinggevenden uit diverse sectoren. Een derde daarvan werkt in de ict. Volgens de analisten is een kwart van de ondervraagden van plan binnen een jaar van werkgever te veranderen. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 19 procent. Ongeveer de helft van de leidinggevenden stapt over naar een nieuwe baas als die een beter salaris betaalt. Ook het krijgen van meer doorgroeimogelijkheden is een reden om elders een baan aan te nemen.


Freelancers
Eerder bleek al dat ook ict-freelancers positiever zijn over hun carrièrekansen. Volgens cijfers van vacaturewebsite IT-Contracts en werving- en selectiebureau Yer neemt het aantal opdrachten voor freelancers toe. 'De afgelopen zes maanden is het gepubliceerde aanbod van opdrachten significant toegenomen', zegt it-architect Gershon Janssen. De freelancer zegt dat opdrachtgevers hem weer benaderen. 'Het is dus gemakkelijker geworden om nieuwe en goed passende opdrachten te vinden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3579063). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.