Managed hosting door True

KPN kiest Blok als opvolger van Scheepbouwer

 

Telecomconcern KPN wil Eelco Blok benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur. Als de aandeelhouders instemmen, vervangt Blok per 6 april 2011 Ad Scheepbouwer die met pensioen gaat. Met Blok kiest KPN voor een vervanger uit de eigen gelederen. Eerder zouden externe kandidaten hebben bedankt. Blok gaat acht ton per jaar verdienen. Dat bedrag wordt afhankelijk van de prestaties verhoogt met korte- en langetermijnbeloningen.

Tot de definitieve benoeming op de Algemene aandeelhoudersvergadering op 6 april 2011 wordt Blok benoemd tot operationeel directeur (chief operating officer). Scheepbouwer en Blok kennen elkaar goed en werken nauw samen. Scheepbouwer zal Blok persoonlijk begeleiden bij de overdracht van de leiding over het bedrijf. Blok bekleedde verschillende managementsfuncties bij KPN voordat hij in 2004 toetrad tot de raad van bestuur. Eerder zouden externe kandidaten voor de functie van hoogste baas bij KPN zijn benaderd, maar die hebben voor de functie bedankt.


800.000 euro salaris
Blok zal een basissalaris ontvangen van 800.000 euro. Daarnaast heeft hij de mogelijkheid om een korte termijn variabele (cash) beloning met een percentage van 90 procent van het basissalaris en een lange termijn variabele (voorwaardelijke aandelen) beloning met een percentage (on target) van 135 procent. 'De nieuwe arbeidsovereenkomst is in overeenstemming met de Nederlandse Corporate Governance Code en past binnen het beloningsbeleid', meldt het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3579041). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.