Managed hosting door True

Onderzoeker positief over markt ICT-freelancer

 

Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) hebben meer vertrouwen in de opdrachtenmarkt dan aan het begin van dit jaar. Dat stellen onderzoekers van werving- en selectiebureau Yer. Het onderzoek is gedaan onder freelance interimmanagers.

Yer meet elk kwartaal de mate van vertrouwen die zzp'ers in de interimopdrachtenmarkt hebben. Het percentage zelfstandigen dat aangeeft geen vertrouwen in de markt te hebben, is in het derde kwartaal van dit jaar 6 procent. Drie maanden eerder was dat nog 17 procent.

Ook zijn er volgens de onderzoekers meer freelancers die zeggen 'vertrouwen tot veel vertrouwen' te hebben in hun werkgebied. Dat percentage lag de afgelopen twee kwartalen op 70 procent, terwijl dat aan het begin van 2010 nog 63 procent was.


Betere tijden
De cijfers van Yer zijn niet de enige die laten zien dat er voor de freelancer weer betere tijden aankomen. Uit onderzoek van vacaturewebsite IT-Contracts bleek begin oktober dat opdrachtgevers nu vaker naar zelfstandigen zoeken dan in augustus. De index zou gestegen zijn van 85 naar 94 punten. 'Het is bijna weer op het niveau van januari 2008, toen de index op 100 punten werd gesteld', aldus de onderzoekers.

Overigens lijken niet alle freelancers daar iets van te merken. Lezer Jacques Paalmans meldde op Computable.nl dat de freelancemarkt nog steeds slecht is. 'Degenen die denken dat het weer beter gaat, zijn zelf geen freelancer', aldus Paalmans.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3575694). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.