Managed hosting door True

'Streven naar hoog salaris slecht voor loopbaan'

 

Werkgevers zijn best bereid hun ict'ers goed te betalen, ook al denken werknemers vaak het tegenovergestelde. Dat stelt Computables loopbaanexpert Martijn Kreugel. Toch zouden ict'ers die zich te veel richten op het salaris zichzelf in de vingers snijden.

Volgens de directeur van softwareleverancier VLC beseffen de meeste werkgevers best dat het betalen van een goed salaris voorkomt dat personeelsleden op zoek gaan naar een nieuwe baan. Toch is een steeds hogere beloning niet altijd goed voor de carrièreontwikkeling van de werknemer, zo betoogt Kreugel.

'Dit leidt tot goudenkooiconstructies en een ongezonde financiële situatie.' Ict'ers die in die situatie zitten, zouden op de lange termijn een lager salaris ontvangen dan werknemers die gedoseerd hun salaris naar boven weten bij te stellen. Zij zouden op de lange termijn meer verdienen dan werknemers die in korte tijd veel salarisverhoging krijgen.

Struikelblok
Sollicitanten doen er daarom goed aan niet zomaar te kiezen voor de baan met het hoogste salaris. Beter zou het zijn te kijken naar begeleiding, opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen, stelt Kreugel. 'Dit zorgt ervoor dat je je maximaal ontwikkelt en dat je kennis, ervaring en dus marktwaarde opbouwt.' Hoewel het klinkt als een open deur, is dit volgens Kreugel voor veel sollicitanten een struikelblok.

Hr-consultant Dieuwke van Turenhout herkent dat wel. Vooral de overstap naar een nieuwe baan zou problemen veroorzaken bij werknemers die in een gouden kooi gevangen zitten. 'De schoen gaat wringen als de manager van een ict-afdeling zo'n zelfde functie bij een reisbureau ambieert', legt ze uit in tijdschrift Intermediair. 'Dan is het heel simpel: ander spel, andere spelregels. En andere verdiensten. Dit soort worstelingen heb ik als recruiter van dichtbij meegemaakt.'

HR-adviseur en auteur van het e-boek 'In 7 stappen naar een hoger salaris' Roel van Winssen vindt dat werknemers vooral moeten letten op het moment waarop zij salarisverhoging vragen. Zo zou het vertrek van een collega of het uitbreiden van doelstellingen goede aanleidingen zijn om de arbeidsvoorwaarden te bespreken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3545927). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.