Managed hosting door True

IT Job Board ziet snel herstel ICT-banenmarkt

 

De ict-banenmarkt is snel aan het herstellen, zo blijkt uit het IT Job Board-rapport van de meest gevraagde ict-functies. IT Job Board ziet het aantal banen dat wordt aangeboden via zijn website in de eerste helft van 2010 met ruim een kwart toenemen, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Opvallend daarbij is dat het aangeboden werk op basis van tijdelijke contracten een exponentiële stijging van ruim 60 procent laat zien.

De gevolgen van de crisis worden steeds minder voelbaar binnen de ict-banenmarkt, al zijn er wel verschillen zichtbaar ten opzichte van de situatie vóór de crisis. In de eerste helft van 2009 waren iets meer dan 12 procent van de aangeboden banen op IT Job Board op basis van tijdelijke contracten, in dezelfde periode van 2010 is dat toegenomen tot ruim een op de vijf. Dit verschilt overigens wel per werkgebied; webdevelopers hebben met ruim 90 procent de meeste kans op een permanente baan, terwijl dit compleet het tegenovergestelde is voor businessanalisten. Het banenaanbod voor hen bestaat in vier van de vijf gevallen uit vacatures op basis van een tijdelijk contract. Ook de periode waarin een baan wordt gezocht is van belang, zowel in 2009 als 2010 was het banenaanbod in maart het grootst.

"De banenmarkt is een belangrijke indicator voor het herstel van de economie," zegt Peter Healey, sales director van IT Job Board. "Gelukkig loopt de ict-sector hierin voorop. In tijden van crisis zoeken mensen naar innovatieve mogelijkheden om beter en efficiënter te kunnen werken, ict kan hierin een belangrijke rol spelen. De sterke toename in banen op basis van een tijdelijk contract geeft aan dat veel werkgevers zoeken naar gekwalificeerde ict'ers maar gelijkertijd nog behoefte hebben aan flexibiliteit."

Over het rapport
Via de website houdt IT Job Board nauwkeurig bij welke ict-functies het meest worden gevraagd door werkgevers. Dit doen ze op basis van alle banen waarvoor werkgevers adverteren op de recruitment website. De gegevens van de eerste helft van 2010 zijn vergeleken met de gegevens van dezelfde periode in 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3445616). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.