Managed hosting door True

Headfirst neemt online arbeidsbemiddelaar over

 

Uitzendbureau Headfirst neemt per 1 juli een belang van 60 procent in arbeidsintermediair Associates. Het online bedrijf is een onderdeel van Dialogues Incubator, een dochteronderneming van ABN Amro voor innovatieve initiatieven. De overige 40 procent van het bedrijf blijft in handen van deze incubator. De partijen maken de financiële details niet bekend. Beide bedrijven zijn actief op de ict-markt.

Associates bemiddelt voor financiële en ict-professionals. Dat doet het met een online tool. ‘Deze tool werkt op dezelfde manier als huizenwebsite Funda', zegt directeur Arno Zondag van de arbeidsbemiddelaar. ‘Een opdrachtgever kan snel door de vijfduizend profielen zoeken.' Headfirst wil deze tool gaan gebruiken om klanten beter te bedienen. Associates is voorkeursleverancier van ABN Amro Bank, het ministerie van Financiën, Fortis Bank Nederland, Royal Bank of Scotland en de Belastingdienst.

Door de samenvoeging krijgen de bedrijven toegang tot een netwerk van tienduizend specialisten die werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer en zestigduizend specialisten die werkzaam zijn bij bestaande leveranciers van Headfirst. ‘We constateren een duidelijke behoefte bij organisaties om flexibel om te gaan met het arbeidspotentieel. De consequentie hiervan is dat er een verschuiving plaatsvindt van vast naar zelfstandig ondernemerschap', zegt algemeen directeur Rick Kruiswijk van Headfirst.

Dienstenpakket

Headfirst biedt zijn professionals een dienstenpakket. ‘Doordat de incubator van ABN Amro nauw betrokken blijft bij het bedrijf kunnen we wellicht het dienstenpakket verder uitbreiden. We bieden nu collectieve verzekeringen of leasemogelijkheden.' De kennisbemiddelaar denkt daarom voorlopig niet aan uitbreiding van zijn belang.

Headfirst heeft een vestiging in Hoofddorp en haalde in 2009 een omzet van 200 miljoen euro. Per dag werken er gemiddeld tweeduizend professionals voor de organisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3399655). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.