Managed hosting door True

Vooral ict'ers zijn onzeker over baan

 

Werknemers uit de ict- en telecomsector hebben het tijdens de economische crisis zwaarder te verduren gehad dan personeel uit andere sectoren. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Integron dat de tevredenheid van 4400 Nederlandse werknemers onderzocht.

Volgens de analisten meldt 82 procent van de ondervraagde ict'ers 'veel gemerkt te hebben' van de economische crisis. De financiële situatie zou vooral invloed gehad hebben op de beloning, de baanzekerheid en de mogelijkheid trainingen en opleidingen te volgen.

Personeelsleden uit de ict en telecom zeggen daardoor minder vaak dat hun baan zekerheid biedt dan medewerkers uit andere sectoren. Volgens de onderzoekers reageert 71 procent van de ict- en telecommedewerkers in meerdere of mindere mate bevestigend op de stelling 'Mijn organisatie biedt zekerheid'. Ter vergelijking: binnen de overheid ligt het percentage op 89 procent.


Boeiend
Uit onderzoek van detacheringsbureau Harvey Nash bleek onlangs dat chief information officers (cio) hun werk minder interessant vinden door de bezuinigingen van de afgelopen tijd. Kostenbesparende projecten zouden lang niet zo boeiend zijn als innoveren met technologie. Ook het bevriezen van de salarissen gaat ten koste van de tevredenheid van de cio.

Jan-Leen 't Jong, algemeen directeur van Harvey Nash Nederland: 'De recessie heeft een positieve invloed gehad op het imago van veel cio's en de relatie die zij met de rest van de organisatie hebben. Dit succes moet echter niet verward worden met de tevredenheid van cio's.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3389794). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.