Managed hosting door True

Ordina werft 300 nieuwe medewerkers

 

ordina

Dienstverlener Ordina is op zoek naar driehonderd ervaren medewerkers. Het bedrijf zoekt tweehonderd technische ict'ers en honderd consultants die meer dan vijf jaar ervaring hebben. De medewerkers worden in vijftig verschillende functies gezocht. De dienstverlener is daartoe een wervingscampagne gestart.

De dienstverlener schreef in zijn trading update al dat het bedrijf signalen van voorzichtig herstel van de markt voorziet. Daarnaast worden de medewerkers ook geworven om verloop op te vangen, zegt een woordvoerder. Het bedrijf zoekt mensen in vijftig verschillende functies, bijvoorbeeld senior consultant, innovatie consultant nieuwe media, senior tester, business intelligence consultant of testmanager.

‘Het kandidatenprofiel is vrij zwaar', zegt manager corporate recruitment Annelies Bos. ‘Naast de technische vaardigheden moeten ze ook passen bij de cultuur van Ordina. Zo moeten ze bijvoorbeeld goede communicatieve vaardigheden en een groot adaptief vermogen hebben. Deze medewerkers zitten immers bij diverse klanten.'

Ordina plaatst advertenties in vakbladen en kranten, al denkt Bos de meeste nieuwe medewerkers te werven via via het eigen personeel. Het bedrijf had al een bonus voor medewerkers die een nieuw personeelslid aandragen, nu mogen ze ook een maatpak van Suit Supply uitzoeken als de kandidaat aangenomen wordt.

Groot team
‘We hebben een groot team dat voortdurend op persoonlijk niveau bezig is om mensen te enthousiasmeren om kandidaten aan te dragen. Vanuit de business hebben we mensen aan recruitment toegewezen', zegt Bos. 'Dat zijn medewerkers die een recruitment training hebben gehad en vanuit hun eigen expertise personeel proberen te werven.' Een Oracle-professional probeert Oracle-specialisten te zoeken.

Of alle driehonderd medewerkers dit jaar nog gevonden worden, weet Bos niet. ‘Er is een extreem lage mobiliteit op de arbeidsmarkt. Dat blijkt ook uit onderzoeken.' De recruitment manager zegt toch kritisch te blijven. ‘We werven de mensen niet ten koste alles, we doen geen concessies op de kwaliteit van de nieuwe medewerkers. De arbeidsmarkt blijft een uitdaging, misschien dat we dus op een ander doel uitkomen aan het einde van dit jaar.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3384450). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.