Managed hosting door True

Meeste werkgelegenheid voor ict-beheerder

 

De ict-sector biedt in totaal aan 160.000 ict'ers werk op mbo-niveau. Voor ict-beheerders is de werkgelegenheid het grootst. De ruim 53.000 arbeidsplaatsen in deze richting zijn goed voor 33 procent van het totaal aantal arbeidsplaatsen op mbo-niveau in de ict-sector. Dit blijkt uit het Arbeidsmarktonderzoek 2010 van kenniscentrum Ecabo voor de richting ict.

Ook het aantal arbeidsplaatsen voor netwerkbeheerders is groot. In dit vakgebied is voor ruim 36.000 ict'ers werk. Dit is 22 procent van de totale werkgelegenheid voor ict'ers op mbo-niveau. Daarnaast zijn de perspectieven op een baan gunstig voor de studenten die de mbo-opleidingen Medewerker beheer ICT of Applicatieontwikkelaar afronden. Deze functies zijn goed voor respectievelijk 19 en 15 procent van het totaal aantal arbeidsplaatsen.

Voor de afgestudeerden Medewerker ICT wordt dit al anders. In Nederland zijn er voor deze groep 16.000 arbeidsplaatsen, 10 procent van het totaal aantal ict-arbeidsplaatsen op mbo-niveau. Het kleinste werkgelegenheidsaandeel biedt echter de richting Particulier digitaal onderzoeker. Slechts een kleine 1 procent van de totale Ecabo-richting ICT, met in totaal 1300 banen in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3327032). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.