Managed hosting door True

Siemens schrapt 4200 banen bij ict-divisie

 

Technologiebedrijf Siemens haalt de bezem door zijn divisie IT Solutions & Services (SIS). Er verdwijnen dit jaar wereldwijd 4200 arbeidsplaatsen, waarvan de helft in Duitsland. Tegelijkertijd investeert de onderneming tot 2012 een half miljard euro in de uitbestedingstak en de solutions-tak van SIS. De divisie wordt zo klaargestoomd voor verzelfstandiging.

Het is onbekend wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse organisatie van Siemens IT Solutions & Services. De woordvoerster zegt dat de kans bestaat dat in Nederland geen ontslagen vallen. 'Buiten Duitsland verdwijnen ongeveer 2200 banen en we zitten in 47 landen.' In Nederland werken zo'n driehonderd mensen (230 fte) bij de divisie die is gevestigd in Zoetermeer en Den Haag. Wereldwijd heeft SIS ongeveer 35.000 mensen in dienst.

De afdeling IT Solutions & Services levert ict-diensten aan externe klanten en aan de andere bedrijfsonderdelen van de Siemens Groep. De organisatie wordt als vreemde eend in de bijt gezien, doordat hij als enige niet productgeöriënteerd is. Dat was voor Siemens de belangrijkste reden om in december 2009 aan te kondigen het onderdeel te verzelfstandigen.


Solutions en IT Outsourcing

Ter voorbereiding op de verzelfstandiging investeert Siemens vijfhonderd miljoen euro in SIS. Het meeste daarvan steekt het bedrijf in de nieuwe SIS-onderdelen Solutions en IT Outsourcing. Het is onduidelijk of deze twee onderdelen de bestaande zeven business units van SIS gaan vervangen.

'Het Solutions-onderdeel combineert diensten op het gebied van systeemintegratie met sectorgerelateerde ict-diensten', meldt het bedrijf. Siemens heeft drie sectorgerelateerde hoofddivisies: Energie, Industrie en Gezondheidszorg.

In 2008 boekte de divisie negentig miljoen euro winst bij een omzet van 4,7 miljard euro. In 2007 bedroeg de winst nog 144 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3292677). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.