Managed hosting door True

CeBIT 2010: aandacht voor e-vaardigheden

 

Op de it-beurs Cebit is de Europese e-skills week officieel geopend. Dat Europese initiatief moet de aandacht voor de nood aan ict'ers en ict-vaardigheden aanzwengelen.

De e-skills week, die eigenlijk gisteren al van start ging maar pas vandaag met de nodige bombarie gelanceerd werd op Cebit, heeft als doel de belangrijke rol van e-vaardigheden te benadrukken binnen de Europese economie. Tijdens de e-skills week worden tal van evenementen (conferenties, seminaries, rondleidingen) georganiseerd. Het initiatief is een samenwerking tussen de Europese Commissie, nationale overheden, opleidingsorganisaties en de ict-sector zelf.

Er werken op dit moment bijna 4 miljoen ict-professionals in Europa, ruim een verdubbeling tegen opzichte van 15 jaar geleden. Toch zou dat niet genoeg zijn. De vraag is nog steeds groter dan het aanbod. Tegen 2015 zou de Europese arbeidsmarkt een tekort hebben van 384.000 ict-specialisten, stelt een recente studie. "Europese opleidings- en schoolsystemen hebben de exploderende vraag naar e-skills niet kunnen bijhouden. Vandaar het tekort aan bij ons opgeleide computerwetenschappers en geavanceerde gebruikers. In de concurrentiestijd met de VS en Japan, maar ook steeds meer met India en China, heeft Europa echter meer eigen professionals met e-vaardigheden nodig."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3274346). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.