Managed hosting door True

Ordina overweegt Oost-Europese vestiging

 

Ict-dienstenbedrijf Ordina onderzoekt de mogelijkheid om een eigen vestiging in Oost-Europa op te zetten. Daarmee wil de onderneming geld besparen en zijn rendement vergroten, vertelde algemeen directeur Ronald Kasteel bij de presentatie van de jaarcijfers over 2009. Uit het onderzoek moet blijken of het loont om de bestaande Oost-Europese partners te vervangen door een eigen vestiging aldaar.

Het gebruik van goedkope arbeid in het buitenland wordt voor Ordina steeds belangrijker. Tussen 2008 en 2009 groeide de omzet die het bedrijf genereert via zijn buitenlandse uitbestedingspartners met 55 procent naar ruim 22 miljoen euro. Dat is ongeveer 4 procent van de totale omzet van de dienstverlener. Het grootste deel van de uitbestede activiteiten neemt het Indiase dienstenconcern Cognizant voor zijn rekening.

De inzet van buitenlandse partners werkt uitstekend, aldus Kasteel. 'In Oost-Europa hebben we slechts een paar partners. Nu gaan we kijken of we het daar zelf kunnen doen.' Offshoring draagt volgens hem bij aan de flexibilisering van de kostenstructuur. Daarbij hoopt zijn bedrijf ook een goede oplossing te hebben voor de schaarste aan ervaren personeel in Nederland.

De topman verwacht dat het onderzoek naar een locatie in Oost-Europa voor het eind van 2010 is afgerond.


Lokaal, langlopend en standaard

Het verschuiven van werkzaamheden naar Oost-Europa is een van de strategische keuzes van Ordina. Het bedrijf wil zich ook duidelijker profileren als lokale dienstverlener en zich meer toeleggen op langlopende projecten en de uitbesteding van applicatiebeheer. Ook is standaardisatie een belangrijke strategie.

Ict-dienstverlener Ordina zag in 2009 92 procent van zijn nettowinst verdampen, tot 1,3 miljoen euro. De omzet daalde met 14 procent tot ruim 542 miljoen euro. Het bedrijf profiteert van een sterke toename van het aantal langlopende contracten voor applicatiebeheer. Die activiteiten genereerden 32 procent meer omzet, terwijl de divisie Ordina Consulting juist 38 procent minder omzet draaide. Het bedrijf presenteerde zijn jaarcijfers op 2 maart 2010.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3273474). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.