Managed hosting door True

Apple ontdekt kinderarbeid bij onderaannemers

 

Bij drie leveranciers van Apple zijn vorig jaar elf te jonge kinderen aan het werk gezet om producten als de iPod, de iPhone en Macintosh-computers te maken. Dat heeft Apple zelf bekendgemaakt na een audit van 102 fabrieken.

'Apple ontdekte drie fabrieken die vroeger 15-jarige arbeiders hadden ingezet in landen waar de minimumleeftijd voor arbeid 16 jaar is', schrijft de fabrikant zelf in een rapport. De arbeiders waren op het moment van de audit niet langer in dienst.

De kinderarbeid is niet de enige overtreding die Apple vaststelde. In drie gevallen werden documenten vervalst om kinderarbeid te verdoezelen en in meer dan zestig vestigingen moesten werknemers te veel werken. Voorts betaalden 24 partners van Apple minder dan het minimumloon en gaven 57 bedrijven niet alle afgesproken voordelen.

Apple beëindigde de samenwerking met minstens één leverancier na herhaalde inbreuken en onvoldoende maatregelen om de problemen aan te pakken.

Het Amerikaanse bedrijf noemt geen namen van bedrijven. Het bezocht vestigingen in China, Taiwan, Thailand, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, Tsjechië, de Filipijnen en de Verenigde Staten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3272201). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.