Managed hosting door True

IT Staffing biedt ZZP'er sociale zekerheid via BV

 

sparen

Detacheerder IT Staffing biedt zelfstandige ict'ers samen met ondernemersinitiatief Uniforce de mogelijkheid werknemer te zijn van hun eigen besloten vennootschap. Ict'ers sluiten dan aan bij het initiatief ZZV BV van Uniforce. Het voordeel is dat de zelfstandige dan niet meer hoeft te voldoen aan de voorwaarde van drie opdrachtgevers en sociale verzekeringen kan gebruiken. Via IT Staffing maken inmiddels vijf ict'ers gebruik van deze constructie.

Een zelfstandige wordt eigenaar van een besloten vennootschap (bv). Daarvoor moet hij wel de gebruikelijk 18.000 euro inbrengen. '80 procent van dit bedrag wordt ingebracht door de freelancer, ZZV BV brengt de overige 20 procent in', zegt controller Bert Schouten van IT Staffing. Hij is voor de detacheerder bezig met het initiatief. ‘Een zelfstandige kan voor dit bedrag een financiële regeling treffen, die mogelijkheid biedt Uniforce. Maar het inbrengen van het geld is eigenlijk niet zo'n probleem.'

De zelfstandige wordt dan werknemer van zijn bv. Hij krijgt elke maand een vast salaris. ‘Dit salaris voldoet aan de gebruikelijke loonregelementen', zegt Schouten. ‘In de praktijk is het niet minder dan 40.000 euro op jaarbasis.' Daarnaast kan een zelfstandige kiezen voor secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een goede pensioenregeling of lease-auto. Dit gaat wel van de winst van de onderneming af. Ook betaalt de zelfstandige maandelijks 175 euro vaste abonnementskosten aan ZZV BV. Deze kosten worden van de omzet afgetrokken. De winst is 100 procent voor de zelfstandige.


Directeur grootaandeelhouder

Een zelfstandig ict'er kan er natuurlijk ook voor kiezen zonder tussenkomst van ZZV BV een bv op te richten. ‘Maar dan is hij directeur grootaandeelhouder en moet hij toch een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) hebben', zegt Schouten. Deze VAR krijgt een freelancer alleen als hij drie opdrachtgevers heeft.

‘In de ict duren projecten vaak lang, waardoor een ict'ers soms een heel jaar bij één opdrachtgever zit', zegt Schouten. ‘Door aan te sluiten bij dit initiatief, kan de zelfstandige toch continuïteit aan zijn opdrachtgever bieden.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3266903). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.