Managed hosting door True

Herexamen voor Neelie Kroes

 

Neelie Kroes, die voorgedragen is als eurocommissaris voor 'Digitale Agenda', moet begin volgende week opnieuw verschijnen voor experts van het Europees Parlement voor haar herbenoeming.

Socialisten en christendemocraten vonden haar optreden in een hoorzitting inhoudelijk te zwak. "De echte experts op dit terrein vonden dat ze zich kennelijk niet goed genoeg had voorbereid", zegt Corien Wortmann (CDA). Hans van Baalen (VVD) vindt het 'herexamen' van liberaal Kroes een politiek spelletje omdat eerder al een christendemocraat en een socialist in de problemen kwamen bij de hoorzitting. Daarom is er volgens hem nu een liberaal aan de beurt. "Dit is weinig verheffend", aldus Van Baalen.

Alle kandidaat-commissarissen moeten een hoorzitting ondergaan voor hun herbenoeming. Kroes wordt als eurocommissaris voor Digitale Agenda belast met alles wat met het ict, telecom en internet te maken heeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3221511). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.