Managed hosting door True

Grote reorganisatie bij Fujitsu in Maarssen

 

Fujitsu Services Nederland kondigt maatregelen aan om slagvaardiger te opereren. Hierbij vervallen 200 van 420 banen. 'Onze huidige organisatie kan onvoldoende inspelen op de snel veranderende marktvraag en we zijn tot de conclusie gekomen dat structurele maatregelen noodzakelijk zijn om Fujitsu Services gezond te maken voor de toekomst.'

De maatregelen zijn aangekondigd door Rico Schaap, financieel directeur van Fujitsu Services en managing director van Fujitsu Technology Solutions. 'De huidige organisatie van Fujitsu Services komt niet tegemoet aan deze veranderende vraag en kenmerkt zich daardoor door onderbesteding van projecten en overcapaciteit van medewerkers. In de afgelopen jaren zijn diverse initiatieven genomen, maar al met al zijn deze niet voldoende gebleken om winst te genereren. Met uitzondering van 2007-2008 hebben we in de afgelopen zes jaar verlies laten zien en als gevolg van de huidige economische situatie zijn de vooruitzichten voor het huidige en nieuwe boekjaar te beperkt om de kostenstructuur van de organisatie te dragen. Structurele maatregelen zijn noodzakelijk.'

Als gevolg van de maatregelen zullen tussen nu en april 2010 functies overtollig worden en zal voor zo'n 200 medewerkers de arbeidsplaats komen te vervallen. Een aantal van deze medewerkers krijgen de mogelijkheid elders binnen Fujitsu of bij een derde partij aan de slag te gaan, een deel vangt Fujitsu op door vacatures intern te laten vervallen en tijdelijke contracten mogelijk niet te verlengen. 'Maar we houden er ook rekening mee dat we in zo'n 120 gevallen gedwongen ontslag niet kunnen voorkomen en we nemen dus helaas afscheid van collega's. Een proces dat veel zal vragen van ieder van ons en dat we zorgvuldig willen begeleiden - met aandacht en respect voor individuele situaties', aldus Schaap in een brief naar zijn medewerkers. 

De Ondernemingsraad heeft inmiddels positief geadviseerd over het Sociaal plan. De verwachting is dat de reorganisatie rond het einde van het fiscale jaar kan worden afgerond. in maart/april 2010. Voorafgaand aan de reorganisatie heeft Fujitsu Services besloten een vrijwillige vertrekregeling aan te bieden aan alle medewerkers die een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebben.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3199462). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

200 van de 420 medewerkers de laan uit? Dat is een enorme hoeveelheid! De meeste bedrijven snijden momenteel (terecht of onterecht) gemiddeld rond de 10%. Ben benieuwd hoe betrokkenen er tegenaan kijken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.