Managed hosting door True

ICT'ers Robeco krijgen alsnog bonus 2008

 

Vermogensbeheerder Robeco betaalt binnenkort alsnog de volledige bonus over 2008 uit aan vierhonderd medewerkers, waaronder ongeveer honderd ict'ers. Dat heeft de rechtbank bepaald. Het bedrijf had de bonussen voor deze mensen eerder verlaagd met dertig procent. Een groep van veertig medewerkers, voornamelijk automatiseerders die in 2009 naar dienstverlener EDS werden uitbesteed, stapte naar de rechter en heeft nu gelijk gekregen.

Dat meldt het Financieele Dagblad (FD). Door de bonusverlaging voor de vierhonderd ondersteunende medewerkers bespaarde Robeco 1 tot 2 miljoen euro. Dat geld kwam als bonus terecht bij 250 verkoopmedewerkers, hoewel zij hun doelen niet hadden behaald. Het geschuif met geld zette kwaad bloed bij de getroffen groep, die door de maatregel 5 tot 10 procent van het jaarinkomen misliepen. In 2008 behaalde Robeco een winst van 174 miljoen euro.


EDS

Van de ongeveer vierhonderd mensen die nu alsnog de volledige bonus over 2008 krijgen uitgekeerd, zijn zo'n honderd ict'ers. Ruim veertig daarvan werken inmiddels bij dienstverlener HP Enterprise Services, de nieuwe naam van EDS. Aan dat bedrijf heeft Robeco sinds januari 2009 zijn infrastructuurbeheer uitbesteed. Vijftig andere automatiseerders werken nog op de ict-afdeling van Robeco, onderdeel van de Rabobank Groep.

Volgens de rechtbank in Rotterdam heeft de vermogensbeheerder verzuimd om de ondernemingsraad om instemming te vragen. Bovendien vindt de rechter dat medewerkers moeten kunnen vertrouwen dat hun werkgever zijn verplichtingen nakomt, zoals bij het aangaan van afspraken over bonussen. Volgens het FD gaat Robeco niet in hoger beroep en betaalt het de volledige bonus alsnog uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3159102). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.