Managed hosting door True

Logica Nederland schrapt vijftig banen

 

Bij ict-dienstverlener Logica vervallen in het voorjaar van 2010 ongeveer vijftig arbeidsplaatsen. 'Er loopt hiervoor momenteel een aanvraag bij de ondernemingsraad', vertelt woordvoerder Christoph Linke van Logica Nederland. Het gaat hoofdzakelijk om ondersteunende functies, zoals secretaresses, binnen een bepaald onderdeel van het bedrijf. Hij wil niet zeggen welk onderdeel het betreft.

Algemeen directeur Wilbert Kieboom schrijft in een interne memo dat de 'thans voorgenomen verdere reductie van arbeidsplaatsen' een additionele fase is van het herstructureringsplan dat eerder werd gestart. Zijn bedrijf voerde halverwege 2008 en 2009 al banenreducties door, waarbij in totaal vierhonderd functies werden opgeheven.

'We ronden het eerder aangekondigde herstructureringsprogramma beetje bij beetje af en nu kijken we waar we nog kosten kunnen besparen', lichtte woordvoerder Linke eerder deze week toe.

Achterblijvend

Aanleiding voor de nieuwe ontslagronde zijn de achterblijvende omzetcijfers van Logica Benelux over het derde kwartaal van 2009. Er werd in deze regio slechts 141 miljoen euro omzet geboekt, 23 procent minder dan een jaar eerder. In Frankrijk en Scandinavië daalde de kwartaalomzet met respectievelijk 5 en 2 procent, terwijl de omzet in het Verenigd Koninkrijk in hetzelfde kwartaal groeide met 7 procent.

Eerder deze week meldde de Britse woordvoerster van de Logica-groep Louise Fisk dat in Nederland ook het aantal ingehuurde krachten verder wordt verminderd. 'Het zijn hetzelfde soort maatregelen als in het eerder aangekondigde besparingsplan, maar ze zijn wel additioneel. Het is een doorlopend programma.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3145301). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.