Managed hosting door True

Salaris ICT'er is gedaald

 

Het gemiddelde salaris van ict'ers is in het afgelopen half jaar flink gedaald en ligt momenteel op het laagste niveau van de afgelopen acht maanden. Dit blijkt uit het beloningsonderzoek van onderzoeksbureau De Breed en Partners. Afgelopen maand bedroeg het kale jaarsalaris van een ict'er gemiddeld 41.160 euro. Zes maanden geleden was dit nog 44.247 euro.

Toch verdienden ict'ers het afgelopen jaar gemiddeld nog steeds meer dan het half jaar ervoor. Bijna een jaar geleden lag het gemiddelde jaarsalaris nog op 37.484 euro. Joris van Eil, Consultant bij De Breed & Partners denkt dat de salarisdaling te wijten is aan de kredietcrisis 'Het lijkt aannemelijk dat de crisis één van de redenen is voor de salarisdaling in de afgelopen zes maanden. Dat de neerwaartse trend pas later inzette dan de kredietcrisis zelf zou verklaard kunnen worden door de manier waarop de arbeidsmarkt reageert op de verschillende fases van een recessie.'

Ook de bonussen en andere extra's daalden in de afgelopen maanden. Kreeg een ict'er in januari dit jaar gemiddeld nog 2195 euro aan bonussen of andere variabele beloningen, in september lag dit bedrag op 1402 euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3110249). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.