Managed hosting door True

Getronics schrapt 119 banen

 

Ontslag

Ict-dienstverlener Getronics ontslaat 119 werknemers. De ontslagen vallen binnen de business units Remote en Custom van de divisie Workspace Management Services (WMS). De verslechterde economie is voor Getronics aanleiding voor de ontslagronde. De dienstverlener hoopt in november de reorganisatie af te ronden. WMS is de divisie die het beheer en onderhoud verzorgt van werkplekken van klanten.

Het bedrijf gaat efficienter werken waardoor er minder mensen nodig zijn. Nu werken de teams nog op basis van klanten, straks worden de teams samengesteld op basis van technologie. De afgelopen maanden testte Getronics het nieuwe organisatiemodel binnen de unit Remote. De resultaten van deze pilot zijn aanleiding om het model ook in te voeren bij de unit Custom. De twee units lijken op elkaar: bij remote worden standaardoplossingen voor werkplekbeheer verkocht, bij custom wordt maatwerk geleverd.

Daarnaast zal een aantal werknemers een andere werkplek krijgen. De unit Remote verdwijnt uit de vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en Beek. Van Custom vervalt de Rotterdamse vestiging. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat de drie vestigingen niet sluiten, maar alleen nog door andere units worden gebruikt. De werknemers van de units Remote en Custom die blijven, worden ondergebracht op een andere locatie.

Bezuinigingsmaatregelen
Het bedrijf trof begin dit jaar al bezuinigingsmaatregelen, maar zegt in een brief aan zijn werknemers dat dit helaas onvoldoende was. 'De bezuinigingsmaatregelen die we begin dit jaar namen waren onontkoombaar, maar met bezuinigingen alleen redden we het niet. Met een aanpassing van het organisatiemodel, de nieuw in te voeren service management tooling en de klantverbeteracties die we al nemen, zetten we nu grote stappen de juiste kant op. Maar we hebben nog heel veel te doen.'

De bonden en de ondernemingsraad van het bedrijf bekijken de ontslagaanvragen. Zij zullen binnenkort een advies aan het bedrijf uitbrengen. De directie zegt dit advies af te wachten voordat zij een besluit neemt over de reorganisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3099579). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.