Managed hosting door True

Banometer: ICT-verkoper plotseling populair

 

De ict-verkoopmedewerker wint plotseling aan populariteit, blijkt uit gegevens van Nielsen Media Research. Na twee vacatureloze weken plaatsten personeelsmedewerkers de laatste week plotseling negen vacatures voor deze functie. Het gaat hierbij om vacatures in de landelijke bladen.

Het totaal aantal vacatures komt deze week op 66. Dat zijn er zestien meer dan een week eerder.

Ook de service-engineer ziet na wekenlange stilte de vraag weer wat toenemen. Hoewel er in week 39 slechts twee advertenties voor deze medewerker geplaatst werden, is dat nog altijd meer dan in de drie weken ervoor. Toen werd voor deze ict'er in de bladen geen enkele vacature kenbaar gemaakt.

Andere ict'ers naar wie vergeleken met collega's in andere functies veel vraag is, zijn bijvoorbeeld het hoofd applicatiebeheer en de systeembeheerder. Voor deze twee werknemers werden respectievelijk negen en vijf personeelsadvertenties geplaatst.

Over de Banometer
De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3093706). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.