Managed hosting door True

Webroot benoemt Dick Williams tot nieuwe CEO

 

Webroot, leverancier van beveiligingssoftware, heeft Dick Williams benoemd tot president en chief executive officer.

Williams heeft een uitgebreide ervaring in de IT-industrie. Voordat hij naar Webroot overstapte, was Williams voorzitter van Hyperic, één van de marktleiders in open source software voor het beheer van omvangrijke webapplicaties, Software as a Service-oplossingen en cloudcomputing. Daarvoor was Williams CEO van Wily Technology, een ontwikkelaar van webapplicatie management, die in 2006 werd overgenomen door Computer Associates. Daarvoor was hij CEO van Illustra Information Technologies, een pionier in technologie voor relationele databases.

Williams' carrière als manager begon bij IBM, waar hij 22 jaar diverse functies in sales, marketing, product en algemeen management bekleedde. Hij was onder meer vice-president van de divisies voor Data Systems en General Products. Daarna werd hij president en CEO van Digital Research, dat hij reorganiseerde en aan Novell verkocht. Bij Novell werd Williams executive vice-president sales and support en general manager van de Digital Research Systems Group van Novell.

"De sterke opkomst van malware maakt duidelijk dat wij als IT-security industrie een oplossing moeten vinden voor computercriminaliteit", zegt Williams. "Die uitdaging betekent enorme mogelijkheden voor Webroot, vooral met het oog op de geschiedenis van het bedrijf als pionier in de ontwikkeling van anti-malware en als innovator in cloud-based security. Ik ben er trots op om te mogen werken voor dit bedrijf, omdat het bijzonder innovatief is en een van de voorlopers in het veiliger maken van internet voor zowel consumenten als bedrijven." Volgens Eric W. Spivey, voorzitter van de Raad van Bestuur van Webroot, is Williams met zijn leiderschapskwaliteiten en zijn ervaring met het uitbouwen van bedrijven tot marktleiders in hun specialisme een geweldige aanwinst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3027557). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.