Managed hosting door True

Vijf opvallende besparingsacties

 

Werkgevers zoeken naar slimme manieren om de kosten te drukken. Zo vroeg een werkgever personeelsleden een deel van het loon in te leveren en hoopt een andere baas dat zijn werknemers een jaar willen thuisblijven in ruil voor een kwart van het salaris. CRN zet op een rijtje welke besparingspogingen de laatste tijd de revue passeerden.

Aangepaste bonusregeling
Medewerkers van Ordina krijgen alleen nog een bonus als hun werkgever het jaar afsluit met winst. Of dat gaat lukken is de vraag, aangezien de dienstverlener vorig jaar ruim 81 miljoen euro verlies maakte. Vakbond FNV Bondgenoten adviseert leden niet akkoord te gaan met de aangepaste bonusregeling.

Een jaar thuis
Telecombedrijf BT schrapte in de Benelux 125 banen. Verder geeft de werkgever personeelsleden de mogelijkheid een jaar op te bank te zitten tegenover een 25 procent van het salaris. Werknemers die in deeltijd gaan werken, krijgen bovendien een eenmalige bonus van ruim 1100 euro. Het Britse bedrijf past deze regeling vooralsnog niet in Nederland toe.


Loonoffer
HP Nederland heeft medewerkers gevraagd om een vrijwillige loonsverlaging. In eerste instantie wordt dat vooral verlangd van alle managers, maar ook het personeel zonder leidinggevende functie krijgt er voor eind 2009 mee te maken. Het is een structurele maatregel waarmee het bedrijf gezond moet blijven, aldus een woordvoerder.


Vrijwillig vertrek
Mobieltjesfabrikant Nokia kwam begin dit jaar met een vrijwillige vertrekregeling die gedwongen ontslagen moet voorkomen. Het bedrijf wil zo wereldwijd duizend banen schrappen. Ook vraagt de werkgever of werknemers vaker onbetaald verlof willen nemen en of zij vakantiedagen willen opnemen, in plaats van ze te laten uitbetalen.


Dertiende maand ruilen
Chipmachinefabrikant ASML vraagt werknemers hun dertiende maand te ruilen voor aandelen, contant geld en baangarantie. De werkgever hoopt zo tien procent te besparen op arbeidsvoorwaarden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3023306). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Dit soort acties vraagt een hoge loyaliteit van de werknemer aan het bedrijf. Ik ben erg benieuwd of ook het hoger management die hoge loyaliteit toont.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.