Managed hosting door True

Jonge systeembeheerders vinden geen baan

 

De nieuwe generatie systeembeheerders dreigt door gebrek aan kennis en relevante ervaring niet aan de bak te komen. Dat de arbeidsmarktperspectieven voor systeembeheerder van alle ict-beroepen het minst goed zijn, blijkt onder andere uit de conclusies van de monitor arbeidsmarkt en beroepsonderwijs van kenniscentrum Ecabo. Ook ict-dienstverlener Isential signaleert dat een groeiende groep startende mbo ict'ers door de kredietcrisis moeite heeft met het vinden van een baan.

Omdat deze starters minder interessant zijn op de arbeidsmarkt start het bedrijf in samenwerking met hogeschool Windesheim Zwolle een leer- werktraject voor net-afgestudeerde mbo ict'ers en starters zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Binnen het zogenoemde high potential team werken en leren de studenten drie jaar lang aan hun theorie- en praktijkkennis. Zij combineren vier dagen werk in de praktijk met één dag school. Aan het einde van het traject hebben zij, als alles goed gaat, een hbo-diploma op zak. Ook voor starters die net werkzaam zijn in de ict start Isential een high potential programma. 

Dreigende jeugdwerkloosheid
‘Dit initiatief is volgens ons nodig als reactie op de dreigende jeugdwerkloosheid', vertelt woordvoerder Daniel Hoogland. ‘Dat de jeugd te lijden heeft onder de crisis blijkt bijvoorbeeld uit rapporten, zoals het actieplan jeugdwerkloosheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.' In dit actieplan roept het kabinet onder andere werkgevers op om banen, leerwerkplaatsen en stages aan te blijven bieden. Hoogland: ‘Daarnaast willen wij met het programma het kennisniveau in de ict-markt verhogen. Wij merken dat opdrachtgevers daar om vragen.'

Het high potential programma is een initiatief van de onderwijstak van Isential. De eerste mbo'ers starten in september met het programma.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3014489). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.