Managed hosting door True

Bonus gekoppeld aan winst gebruikelijk in ICT

 

Het is bij Nederlandse ict-dienstverleners niet ongebruikelijk dat de bonusregeling gekoppeld is aan het bedrijfsresultaat. Dat blijkt uit een belronde van Computable langs vijf grote ict-dienstverleners in Nederland. Ordina paste onlangs zijn bonusregeling aan en koppelde deze aan het bedrijfsresultaat. Het gevolg is dat individuele bonussen niet worden uitgekeerd als het bedrijf verlies maakt. Ook Atos Origin, Capgemini en Sogeti hebben hun bonusregeling gekoppeld aan het bedrijfsresultaat.

Vooral de regeling van Sogeti is opvallend. Het bedrijf zegt een regeling te hebben waarbij het bedrijfsresultaat van invloed is op de bonus. 'In deze tijd staat het bedrijfsresultaat wat onder druk en daarom stort Sogeti extra geld in de bonusregeling', zegt een woordvoerder. Dat betekent dat medewerkers, ondanks het slechte resultaat, toch nog een bonus uitgekeerd krijgen.

Ook Capgemini verwacht dit jaar de variabele beloning uit te keren aan zijn medewerkers. De uitbetaling is voor een deel gekoppeld aan de collectieve business performance, zegt Jeroen van Dopperen, manager Employee Benefits & Compensation. Deze variabele beloning is afhankelijk van de verhouding tussen de gerealiseerde winst ten opzichte van de winstdoelstelling van het betreffende kalenderjaar. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de verhouding van de winst ten opzichte van het voorgaande kalenderjaar.  Van Dopperen vindt de regeling een rechtvaardige regeling 'die enerzijds gelijkwaardig is aan het niveau van de bedrijfsprestaties, maar ook in moeilijke tijden medewerkers beloont voor hun bijdrage.'

Buitensporig
Atos Origin zegt geen buitensporige variabele inkomens uit te keren. 'Er is zeker gesteld dat de regelingen die er bestaan voor het grootste deel ‘mee-ademen' met het bedrijfsresultaat', aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Logica was niet in staat om antwoord te geven op vragen. Getronics wilde niet meewerken aan dit artikel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3009313). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.