Managed hosting door True

Rechter geeft gepensioneerde IBM'ers gelijk

 

IBM moet de pensioenen van zijn voormalige werknemers volledig indexeren. Dat heeft de Amsterdamse kantonrechter heeft bepaald. De ict-leverancier stopte met de volledige indexering toen in 2006 een nieuw pensioenreglement werd aangenomen. Pensioenen stijgen sindsdien niet meer volledig mee met de jaarlijkse inflatie, maar slechts met 75 procent daarvan. De Grey Blue Circle, de vereniging van IBM-gepensioneerden, was het hier niet mee eens. Hen is in 1995 een waardevast pensioen beloofd.

De rechter heeft deze voormalige IBM-werknemers nu in het gelijk gesteld. Een woordvoerder van IBM zegt dat zijn bedrijf de uitspraak bestudeert en overweegt om in hoger beroep te gaan. Onder de leden van de Grey Blue Circle is de stemming ondertussen uitstekend. 'Mijn mailadres wordt overspoeld met reacties van blije mensen', vertelt Kees van der Oord, secretaris van de Grey Blue Circle.

'De ondernemingsraad van IBM is in 2006 met een wijziging van het pensioenreglement akkoord gegaan. Wij waren in die raad echter niet vertegenwoordigd en dus zijn wij ook niet aan de nieuwe arbeidsvoorwaarden onderworpen', aldus Van der Oord.

Volgens het oude pensioenreglement mocht de jaarlijkse indexatie alleen worden verlaagd als het pensioenfonds krap bij kas zat. In de jaren 2007 en 2008 was er echter nog geen vuiltje aan de lucht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3006966). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.