Managed hosting door True

ASMI schrapt wereldwijd 400 banen

 

De Nederlandse chipmachinefabrikant ASMI gaat wereldwijd 400 banen schrappen, wat tweemaal meer is dan eerder aangekondigd. Daarnaast worden de kosten van de eerder aangekondigde reorganisatie opgevoerd van 25-30 miljoen tot 60-70 miljoen euro.

ASMI heeft veel last van een afnemende vraag naar halfgeleiders door de verslechterde economische omstandigheden. In januari kondigde ASMI al aan 200 banen te schrappen in Almere. Dat aantal wordt nu verdubbeld naar 400. ASMI wil niet bekendmaken waar de extra banen worden geschrapt. Wereldwijd werken bij ASMI meer dan 10.000 mensen.

De besparingen wil ASMI een half jaar eerder realiseren dan voordien was aangekondigd. Dat betekent dat in de eerste helft van 2010 de kosten 40 procent minder moeten zijn dan in het vierde kwartaal van 2008. ASMI schrijft daarnaast in het tweede kwartaal 20 tot 25 miljoen euro af op de voorraden.

De reorganisatie heeft betrekking op één van de vier productlijnen van de zogenoemde front-endtak. Die front-enddivisie, het zorgenkindje van ASMI, wordt van Europa, Japan en de Verenigde Staten verplaatst naar Singapore. De divisie maakt machines voor de eerste stappen in het productieproces van de chips. Het onderdeel, dat onder grote druk staat van kritische aandeelhouders, stapelt al jaren verlies op verlies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2997902). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.