Managed hosting door True

Personeel Capgemini kiest eigen werkplek

 

Ict-dienstverlener Capgemini gaat werknemers meer vrijheid geven om werkzaamheden te plannen. Onder de noemer 'A New Way of Working' start het bedrijf een programma dat voor meer balans tussen werk en privé moet zorgen. Een belangrijk onderdeel van het intitiatief zijn de flexibele werkplekken in Capgemini's regionale kantoren.

Werknemers kunnen deze zogeheten 'meeting points' gebruiken voor bijvoorbeeld workshops, vergaderingen en beoordelingsgesprekken. Er zijn werkplekken in onder andere Heerlen, Groningen, Utrecht en Amsterdam. Later dit jaar worden vestigingen geopend in Voorburg, Eindhoven en Apeldoorn. Ook werken bij de klant is een mogelijkheid.

Brandstof
Capgemini hoopt dat personeelsleden door het initiatief efficiënter kunnen werken en minder tijd kwijt zijn aan files. Volgens de werkgever verbruiken personeelsleden van Capgemini dagelijks zo'n 41.000 liter brandstof en zijn ze verantwoordelijk voor 16 kilometer file in Nederland. Jaarlijks zou het om 3.700 kilometer file gaan. De werkgever wil die hoeveelheden met ongeveer een kwart verminderen.

De ict-dienstverlener hoopt met A New Way of Working ook een aantrekkelijkere zakenpartner te worden. Kaeso de Jager, lid van het Capgemini management team in Nederland: 'Veel van onze klanten nemen soortgelijke initiatieven met betrekking tot hun eigen medewerkers, waarbij het aantal vaste werkplekken vermindert en alternatieve manieren van werken worden aangeboden', zegt hij. Zulke initiatieven zouden vooral plaatsvinden in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Jager verwacht daarom dat ook de klanten van Capgemini te spreken zullen zijn over efficiënter gebruik van kantoorruimte en tijd.

Biologische klok
Arbodienst Achmea Vitale liet onlangs weten dat werkgevers hun ict-voorzieningen zó moeten inrichten, dat werknemers volgens hun eigen biologische klok kunnen werken. Als het aan de arbodienst ligt, beoordelen werkgevers hun personeel meer op hun prestaties en minder op de aanwezigheid op kantoor. Ict-toepassingen die het mogelijk maken op verschillende plaatsen en tijden aan het werk te gaan, zouden daarbij horen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2997627). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.