Managed hosting door True

Twaalf extra ontslagen bij BPO-divisie Centric

 

Ict-dienstverlener Centric ontslaat nog eens twaalf werknemers bij de divisie Ordina BPO. Dat meldt vakbond FNV en een arbeidsjurist betrokken bij de ontslagen. De dienstverlener wil de ontslagen niet bevestigen. De ontslagen komen bovenop de 61 ontslagen die in april werden aangekondigd. Centric nam de divisie business process outsourcing (bpo) in april van dit jaar over van Ordina. Het kreeg daarbij geld toe, maximaal 32 miljoen euro.

Het is niet bekend om welke functies het gaat. Volgens vakbondsbestuurder Gerard van Hees is de onderneming bezig om het overgenomen bedrijfsonderdeel onder te brengen in de divisie Managed ICT Services. 'Er is dan ook overlap tussen functies bij de verschillende divisies', aldus de vakbondsman.

Toen de divisie werd gekocht door Centric werkten er 330 medewerkers. Twee weken na de overname ontsloeg het bedrijf 61 medewerkers. Met deze medewerkers probeerde Centric een individuele regeling te treffen. Daarmee ging echter niet iedereen akkoord. Daarop wilden de vakbonden De Unie en FNV Bondgenoten een kort geding aanspannen tegen het bedrijf. Dit kort geding was van de baan toen het bedrijf een ontslagvergunning aanvroeg voor de medewerkers.

Een woordvoerster van Centric laat weten dat het bedrijf geen gebruikmaakt van de gelegenheid te reageren op dit bericht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2996184). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.