Managed hosting door True

Meeste laptopmakers geïnteresseerd in Chrome

 

Acer, Asus, HP, Lenovo en Toshiba zijn de belangrijkste laptopfabrikanten met wie Google in gesprek is over zijn nieuwe besturingssysteem Chrome OS. De internetreus bespreekt met hen hoe zij apparaten kunnen ontwerpen en bouwen die gebruikmaken van het nieuwe platform.

Andere fabrikanten als  Adobe, Qualcomm en Texas Instruments staan ook op de lijst. Laptopmaker Dell en chipfabrikant Intel zijn de twee grote afwezigen op de lijst die de Google op zijn bedrijfsblog publiceerde. Beide leveranciers werken nauw samen met Microsoft, wiens besturingssysteem Windows mogelijk in Chrome OS een concurrent vindt.

Netbooks
Als de gesprekken met diverse hardwarefabrikanten succesvol zijn, kunnen computers in de tweede helft van 2010 draaien op Googles besturingssysteem Chrome OS. Het platform is in eerste instantie bedoeld voor netbooks, een populair soort laptop met beperkte capaciteit die voornamelijk wordt gebruikt voor internettoegang. Later kan het ook worden gebruikt op andere computers. In de loop van 2009 wordt de broncode van het platform openbaar gemaakt. Het besturingssysteem zal draaien op x86- en ARM-chips. Omdat de software is gebaseerd op een Linux-kernel is het feitelijk een nieuwe distributie van opensourceplatform Linux.

Google heeft al eerder een besturingssysteem gebouwd: Android. Dat platform is bedoeld voor een grote verscheidenheid aan mobiele apparaten, van smartphones tot set-top boxes en netbooks. Chrome OS is ontwikkeld voor verschillende computers, van kleine netbooks tot full-size desktopsystemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2991411). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.