Managed hosting door True

Shell vraagt lager tarief van ingehuurde ICT'ers

 

Olieconcern Shell onderhandelt met zijn ingehuurde ict'ers over een tariefsverlaging. Dat bevestigt een woordvoerder van het Nederlands-Britse bedrijf. 'We hebben onze contractanten gevraagd om mee te gaan in een prijsverlaging. De tarieven kunnen meer in lijn zijn met de rest van de prijzen in de markt.' De multinational probeert op die manier 'een sterke positie in het energielandschap' te behouden.

Volgens de voorlichter heeft Shell geen specifiek percentage voor de verlaging voorgesteld. Britse media spreken over een voorgestelde tariefsverlaging van 12 procent. De woordvoerder wil dit percentage niet bevestigen en vertelt dat het afhankelijk is van de gesprekspartners. 'Het zijn onderhandelingen met verschillende partijen. Sommige gesprekken vinden wereldwijd plaats en andere op lokaal niveau.'

Reguliere business review
Het is onbekend hoeveel ingehuurde ict'ers het verzoek om tariefsverlaging hebben ontvangen. De woordvoerder legt uit dat het om een klein deel van de contracten gaat. 'Het overgrote deel van de tarieven zijn al eerder gewijzigd. Het gaat nu om ongeveer 20 procent van de contractanten.' De woordvoerder bevestigt dat het ook om Nederlandse ict'ers gaat, maar wil niet zeggen hoeveel dat er zijn.

'Het is onderdeel van onze reguliere business review. We houden onze eigen kosten en die van onze leveranciers voortdurend tegen het licht. Als marktprijzen dalen, zoeken we naar mogelijkheden voor lagere tarieven. Bijvoorbeeld door nieuwe offertes te vragen of door nieuwe tarieven in bestaande en verlengde contracten te regelen.' Dat laatste is volgens de woordvoerder mogelijk doordat veel contracten clausules bevatten waarmee tariefsafspraken kunnen worden opengebroken zodra marktprijzen dalen. 'Die clausules willen we nu zeker gebruiken.'

Neergang
Zoals veel bedrijven heeft ook Shell last van de huidige economische neergang. De brutowinst van het concern nam in het eerste kwartaal van 2009 met 51 procent af ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De winst uit de bedrijfsvoering bedroeg in het eerste kwartaal 2009 ruim 2,5 miljard euro bij een omzet van bijna 45 miljard euro.

In 2008 besloot Shell een groot deel van zijn ict uit te besteden aan de dienstverleners EDS, AT&T en T-Systems.

Eind 2008 verzochten veel Nederlandse ict-dienstverleners hun ingehuurde krachten ook om een tariefsverlaging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2991361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.