Managed hosting door True

Capgemini leidt coaches op voor Coach4You

 

Ict-dienstverlener Capgemini leidt coaches op voor de stichting Coach4You. Deze organisatie probeert schooluitval te voorkomen als kinderen van het basisonderwijs naar het middelbaar onderwijs gaan. De dienstverlener zorgt vooral voor de faciliteiten, zodat de coaches van de organisatie kunnen worden opgeleid. De waarde van de overeenkomst bedraagt enkele tienduizenden euro's. Capgemini verzorgt de opleiding sinds het begin van 2009.

Coach4You begeleidt kinderen waarvan de school verwacht dat ze het moeilijk krijgen op het middelbaar onderwijs. 'Het zijn niet de kinderen waarbij het zo ernstig is dat er al begeleiding is, maar die wel extra begeleiding nodig hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat thuis slecht Nederlands wordt gesproken of dat het kind ADHD heeft', zegt Yvonne Kampmeier, lid van het managementteam van Capgemini Academy.

De coaches krijgen een kind toegewezen waar ze een keer in de week contact mee hebben. Deze coaches geven de kinderen praktische tips. Het gaat niet om huiswerkbegeleiding. 'Een kind dat zijn huiswerk op bed maakt omdat er elders geen plaats is, kan de tip krijgen om in de bibliotheek te gaan studeren. Of de coach kan regelen dat het kind op school terecht kan', zegt Kampmeier.

Facilitaire ondersteuning
Capgemini heeft een eigen academy waarvan Coach4You gebruikmaakt. 'Voor ons is het weinig moeite om lokalen te regelen, lessen in te plannen of te zorgen voor leraren. Maar voor de organisatie is dat veel werk', zegt Kampmeier. Daarnaast hielp de dienstverlener bij het samenstellen van het lesprogramma en is het in de lessen aanwezig voor het onderwijskundige deel. In de lessen is ook een expert van Coach4You aanwezig. Ook stelt de dienstverlener andere faciliteiten ter beschikking. Zo organiseerde het een dag waar de coaches hun ervaringen konden delen.

Volgens Kampmeier zijn de coaches enthousiast over de begeleiding vanuit de dienstverlener. Kampmeier: 'Ze zijn dankbaar en vinden de bijeenkomsten nuttig. Ook de resultaten bij de kinderen zijn positief. Er valt een klein percentage uit van de begeleide kinderen. Er is zelfs een jongen die vmbo-advies kreeg, maar toch is doorgestroomd naar het gymnasium. Zo levert het project toch een mooie bijdrage aan de Nederlandse samenleving.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2990291). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.