Managed hosting door True

Pierfilippo Roggero vp Fujitsu Technology Solutions

 

Pierfilippo Roggero (54), voormalig Managing Director en President van Fujitsu Technology Solutions Italië, is aangesteld als Senior Vice President Zuid- & West-Europa van Fujitsu.

In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de activiteiten van Fujitsu Services en Fujitsu Technology Solutions in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal.

De aanstelling van Roggero maakt onderdeel uit van de strategie van de Fujitsu Groep - wereldwijd de nummer vier IT-dienstverlener - om Fujitsu Services en Fujitsu Technology Solutions te integreren tot ‘één Fujitsu'. Door de krachten te bundelen, worden beide bedrijven in staat gesteld om klanten nog beter op internationaal niveau te ondersteunen. Met een omzet van 1,5 miljard euro en meer dan 6.000 medewerkers, is de regio Zuid- & West-Europa voor Fujitsu één van de belangrijkste divisies binnen Europa.

Pierfilippo Roggero, Italiaan van geboorte, studeerde Nucleaire Technologie aan de Technische Universiteit van Milaan. Hij heeft ruime ervaring in de technologiesector dankzij verschillende managementfuncties bij onder meer Bull, Apple Benelux, Sun Microsystems en de Siemens Groep. Sinds de start van de samenwerking met Siemens in 1999 is Roggero werkzaam binnen de Fujitsu Groep.

"Ik ben trots op mijn nieuwe rol binnen de Fujitsu Groep. Deze functie stelt me in staat om persoonlijk sturing te geven aan de nieuwe koers van het bedrijf", zegt Pierfilippo Roggero. "De ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan in het Italiaanse bedrijfsleven zal zeker van pas komen bij het managen van deze voor Fujitsu strategische regio."

Pierfilippo Roggero is momenteel tevens plaatsvervangend vice-president van de Italiaanse ICT-brancheorganisatie Assinform en commissaris van Exprivia Spa, een Italiaanse leverancier van IT-oplossingen

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2987599). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.