Managed hosting door True

9 Procent minder personeel voor BT Benelux

 

Bij BT Benelux nam het aantal werknemers het afgelopen financieel jaar met 9 procent af. Dat zegt een woordvoerder van het telecomaanbieder. Dat komt neer op ongeveer tweehonderd werknemers. De afname van het personeel komt door natuurlijk verloop, outsourcing, de inzet van minder externen en gedwongen ontslagen. Bij de Beneluxorganisaties werken nu nog zo'n tweeduizend mensen. Het financieel jaar van BT liep tot 1 april 2009.

In november 2008 kondigde het bedrijf een reorganisatie aan waarbij tienduizend mensen wereldwijd hun baan zouden verliezen. De woordvoerder zegt dat in de Benelux het aantal gedwongen ontslagen beperkt is gebleven. De gedwongen ontslagen die toch plaatsvonden, gebeurden op basis van het afspiegelingsbeginsel. Deze medewerkers zijn begeleid naar een nieuwe baan.

De telecomaanbeider kondigde bij de publicatie van de jaarcijfers opnieuw een reorganisatie aan. Wereldwijd zouden er vijftienduizend banen verdwijnen. De Belgische ict-website Datanews zegt, op basis van anonieme bronnen, dat er in de Benlux 125 man ontslagen worden, waarvan 25 ontslagen in België vallen. Een woordvoerder van het bedrijf ontkent, noch bevestigt deze getallen.

Global Services
De problemen bij de leverancier zijn voornamelijk te wijten aan de dienstverleningstak Global Services. Die draaide het afgelopen boekjaar twee miljard pond verlies bij een omzet van 8,8 miljard. Het totale concern verloor 134 miljoen pond bij een omzet van 21 miljard. 'De slechte prestatie van BT Global Services overschaduwt de goede cijfers van de overige divisies', verklaarde de directie bij de publicatie van de jaarcijfers.

De slecht presterende divisie Global Services drukt al langere tijd hard op het resultaat van het telecombedrijf. In oktober 2008 werd om deze reden het management van het bedrijfsonderdeel vervangen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2987531). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.