Managed hosting door True

Lege portefeuille leidt tot ontslagen bij Yacht

 

Detacheringsbureau Yacht worstelt met een structureel gebrek aan opdrachten voor zijn interim professionals. Moederbedrijf Randstad ziet zich daarom genoodzaakt te snijden in het personeelsbestand. Ook andere onderdelen van het uitzendconcern worden niet gespaard. Dat meldt een woordvoerder van Randstad.

'Het gaat om mensen voor wie we al langere tijd geen opdracht hebben, maar die wel op onze payroll staan', licht de voorlichtster toe. In het eerste kwartaal van 2009 schreef Randstad volgens haar negen miljoen euro af op de activiteiten van Yacht. Ze wil niet zeggen om hoeveel ontslagen het gaat. 'Het zijn er in elk geval niet extreem veel.' De woordvoerster reageert daarmee op beweringen van een bestuurder van vakbond FNV Bondgenoten in Het Financieele Dagblad.

Yacht is niet het enige onderdeel van de Randstad-groep waar personeel op straat komt te staan. Bij andere divisies vinden ook personeelsreducties plaats, zegt de voorlichtster. Volgens haar zitten bij de reducties ook veel mensen die via natuurlijk verloop het concern verlaten. 'Er werken veel jonge mensen bij ons en in die groep is het verloop nu eenmaal groot.' Het bedrijf heeft in veel gevallen individuele afspraken gemaakt. Ook worden sinds kort de vakbonden betrokken bij de besprekingen.

Yacht werft en plaatst hoogopgeleide vakspecialisten, waaronder ict-professionals. Er werken ongeveer 3500 mensen voor de detacheerder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2977614). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.