Managed hosting door True

Capgemini ontslaat meer mensen dan voorheen

 

Capgemini ontslaat in 2009 meer mensen dan vorig jaar. Dat zegt Henk Broeders, lid van de raad van bestuur van de dienstverlener. 'We ontslaan wel mensen. Nu wat meer dan anders. Dat komt door de omstandigheden. Die ontslagen vinden plaats op individuele basis.' De dienstverlener heeft in Nederland ongeveer zesduizend mensen in dienst.

Eerder vertelde de dienstverlener al dat het vertrekkend personeel niet wordt vervangen. Het plaatst geen vacatures voor mensen die het bedrijf vrijwillig hebben verlaten. 'Er wordt alleen in heel specifieke gevallen een kandidaat geworven', zegt Broeders.

Hij verwacht niet dat de dienstverlener nog een ontslagronde gaat aankondigen. 'Bij voorkeur kiezen we ervoor om mensen binnen het normale beleid te laten gaan. Dat gebeurt dan als het functioneren daartoe aanleiding geeft en er onvoldoende geloof is in een perspectief bij Capgemini voor de toekomst is.'

Andere Nederlandse dienstverleners kondigden ontslagronden aan. Getronics ontsloeg onlangs zevenhonderd mensen, Ordina schrapt 350 banen en bij Logica Nederland verdwenen driehonderd banen. Atos Origin kondigde geen grote ontslagronde aan, maar zette van 1 januari tot 1 mei 229 man op straat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2976218). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.