Managed hosting door True

Sun ontslaat in Nederland zestig werknemers

 

Sun Microsystems heeft collectief ontslag aangevraagd voor zestig werknemers in Nederland. Van deze zestig ontslagen zijn er 52 gedwongen. Dit is vijftien procent van het totaal aantal werknemers dat voor Sun in Nederland werkzaam is. De ontslagaanvraag is de uitkomst van een reorganisatieplan dat op 13 november 2008 door het Amerikaanse moederbedrijf werd aangekondigd.

Met het vooruitzicht dat de wereldwijde vraag naar  ict-producten en -diensten in 2009 verder zou afnemen, werd toen besloten om wereldwijd tussen de vijf- en zesduizend banen te schrappen. Dat is vijftien tot achttien procent  van het totaal. Dit moet een kostenbesparing van zeven- à achthonderd miljoen dollar per jaar opleveren.

Sun Nederland heeft vierhonderd werknemers in dienst, die werkzaam zijn bij twee onderdelen. In het kantoor in Amersfoort werken 200 mensen bij de verkoopgeoriënteerde organisatie. Nog eens 200 mensen werken voor Europese organisatie van Sun.

Open source

In november kondigde Sun ook aan zijn softwareactiviteiten te herstructureren. Sun positioneerde zichzelf voor het eerst primair als leverancier van open source software. In het verleden verdiende Sun voornamelijk geld met de verkoop van hardware. Die zelfde hardware moet ook in de toekomst voor winst zorgen, maar dan als onderdeel van open source-appliances. Een herstructurering van de software-tak moet volgens ceo Jonathan Schwartz ‘de levering van sleutelinnovaties aan ons open sourceplatform versnellen'. De nieuwe organisatorische structuur is een ‘erkenning van de belangrijke rol die software speelt in de groeistrategie van het bedrijf'.

In de divisie Application Platform Software werden de opensource-inspanningen gebundeld met Java, MySQL, GlassFish (de applicatieserver) en de identitymanagementproducten. Bij de tak Systems Platform werden de virtualisatie- en beheerproducten gevoegd, evenals het Solaris besturingssysteem. Onder de naam Cloud computing & developer platforms werkt de onderneming aan de cloudcomputingproducten, de ontwikkelomgeving Netbeans en de producten van StarOffice KA(Suns versie van Open Office).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2970987). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.