Managed hosting door True

Dell Nederland kondigt ontslagronde aan

 

Dell Nederland ontslaat een deel van zijn medewerkers. Dat bevestigt een woordvoerster van het bedrijf. Zij wil niet zeggen hoeveel ontslagen vallen bij de Nederlandse vestiging van de computerleverancier. 'Dat is een interne aangelegenheid.' Volgens een bron dichtbij het bedrijf zou het gaan om ongeveer tweehonderd medewerkers.

Volgens de woordvoerster is het niet zo dat er wereldwijd meer ontslagen zijn aangekondigd. 'Maar de ontslagen maken deel uit van een proces dat al lange tijd aan de gang is. Nu zijn wij daar ook onderdeel van.' Zij doelt daarmee op de besparingen die Dell eerder dit jaar al aankondigde. Zo sloot het bedrijf een fabriek in Ierland. De werkzaamheden worden naar Polen verplaatst. Het totale kostenbesparingsplan moet jaarlijks drie miljard dollar gaan opleveren.

Het bedrijf zegt te spreken met vakbonden en de ondernemingsraad. 'We gaan heel zorgvuldig om met de mensen die nu hun baan verliezen', aldus de woordvoerster.

In 2008 schrapte Dell in Nederland 140 banen. Deze ontslagen waren een gevolg van een in mei 2007 aangekondigde reorganisatie. Bij de Nederlandse vestiging werken voornamelijk werknemers van de support-, marketing- en salesafdelingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2964258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.