Managed hosting door True

Principe-akkoord voor CAO bij T-systems

 

De vakbonden en T-Systems hebben een principe-akkoord bereikt voor de cao van 2009. In de nieuwe arbeidsovereenkomst is een loonsverhoging van 2 procent afgesproken. Deze loonsverhoging gaat in per 1 april 2009. Vanaf 1 januari 2009 geldt er een nieuw beloningssysteem bij de ict-dienstverlener. De leden van de vakbonden keurden eerder het loonbod nog af. Toen T-systems bij zijn eindbod bleef, werd dit uiteindelijk toch goedgekeurd.

Eigenlijk hadden de vakbonden een salarisverhoging van 3,5 procent gevraagd per 1 januari 2009. 'Het is goed bod gezien de economische omstandigheden en de het huidige inflatieniveau', zegt woordvoerder Marielle van der Werf van de automatiseerder. De totale loonsom stijgt volgens haar met meer dan 3,5 procent door de combinatie van individuele en collectieve verhogingen.

Vakbondsbestuurder Nevin Demirtas vond eerder 'het lage percentage plus de late ingangsdatum onacceptabel'. Omdat de directie van de dienstverlener bij het eindbod bleef, legde de vakbond dit opnieuw voor aan zijn leden. De leden hebben toen alsnog voor gestemd. Directie en bonden zijn sinds november 2008 met elkaar in overleg over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Dat verliep moeizaam, zei de vakbondsvrouw eerder tegen Computable.

De automatiseerder is tevreden met het principe-akkoord. 'In goede verhouding met de vakbonden gaan we verder', aldus Van der Werf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2963175). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.