Managed hosting door True

RES geeft distributiepartners pre sales-training

 

RES Software heeft onlangs voor het eerst een pre sales-training gegeven aan medewerkers van zijn distributeurs CDG en Dupaco. De cursisten hebben door hun deelname onder meer het recht verkregen om RES' interne ROI-calculator te gebruiken.

Een van de redenen waarom RES de medewerkers van zijn distributeurs intensief trainde, was volgens Robert van Schayk, senior account manager bij RES, dat het bedrijf zelf maar twee pre sales mensen in huis heeft. De zes cursisten kregen een "diepe" technische training en werden daarnaast geschoold in onder meer presentatie- en demonstratietechnieken.

Ook werden ze wegwijs gemaakt met de interne ROI-calculator van RES. Van Schayk: "Normaal doen we een beetje geheimzinnig over die calculator maar de cursisten mogen hem voortaan net als onze eigen medewerkers gebruiken om partners bij te staan."

Bang dat de medewerkers van de distributeurs de opgedane kennis gaan gebruiken voor andere fabrikanten is Van Schayk niet. "Ik maak me daar niet meer zorgen over dan ik zou doen bij mijn eigen collega's. Het echte geheim van RES zit in de broncode van ons product en daar kunnen maar een paar RES-medewerkers bijkomen. Zelf heb ik hem ook nog nooit gezien."

Volgens Van Schayk waren de cursisten na afloop enthousiast over de training. "Wij gingen ervan uit dat andere fabrikanten vergelijkbare trainingen aanbieden maar die geven alleen trainingen die òf commercieel òf technisch geöriënteerd zijn. Terwijl het juist zo nuttig is als je mensen bij je distributeurs hebt zitten die een technisch verhaal kunnen vertellen met een commerciële pet op. Een van de cursisten verzuchtte dat het fijn zou zijn als meer fabrikanten een gecombineerde training zouden aanbieden."

De training in Nederland was een pilot. Vanwege het succes wordt hij binnenkort ook aangeboden in andere landen, allereerst in Scandinavië, Engeland en Duitsland. Voorlopig staat in Nederland geen nieuwe training op de agenda, zegt Van Schayk. "Maar als we later dit jaar ons nieuwe product lanceren zijn de mensen die deze training met goed gevolg afgelegd hebben de eersten die daarop getraind worden."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2872640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.