Managed hosting door True

Toch geen vacaturestop bij Getronics

 

Ict-dienstverlener Getronics heeft nog 1100 vacatures en werft volop medewerkers. De woordvoerder spreekt daarmee de informatie in het jaarverslag van KPN tegen. Daarin staat dat de automatiseerder geen medewerkers meer werft. Wel heeft Getronics meer bankzitters dan gewoonlijk.

Een woordvoerder van ict-dienstverlener Getronics weerspreekt de informatie in het KPN-jaarverslag 2008 dat het bedrijf geen nieuwe mensen meer aanneemt. "Het werven van nieuwe werknemers is momenteel gestopt, omdat momenteel wat meer mensen op de bank zitten dan gebruikelijk", schrijft het telecombedrijf in een toelichting op de jaarcijfers.

Volgens de woordvoerder heeft Getronics momenteel nog 1100 vacatures. "Het heeft me verbaasd dat het zo in de jaarcijfers wordt gesteld. We kijken kritischer naar de vacatures. We zijn wat behoedzamer met de wervingsdoelstellingen. Maar van een vacaturestop, of dat we stoppen met werven, is geen sprake."  Volgens de woordvoerder zou KPN-ceo Ad Scheepbouwer het verhaal ook hebben genuanceerd tijdens een toelichting op de jaarcijfers.

Meer bankzitters
Momenteel heeft de dienstverlener meer werknemers op de bank zitten dan gebruikelijk. Het precieze aantal bankzitters kan de woordvoerder niet zeggen. "Dat aantal is erg aan verandering onderhevig", zegt ze. Deze werknemers zitten niet allemaal thuis, maar volgen een opleiding en worden op interne projecten gezet.

Het grotere aantal bankzitters heeft te maken met de economische situatie. Vooral de detacheringstak van het bedrijf zou moeite hebben om alle werknemers bij de klant te plaatsen.

Wervingsevenement
Onlangs organiseerde de dienstverlener nog het wervingsevenement Winterwonderland. Dit evenement trok 450 bezoekers, waarvan 130 potentiële kandidaten.

Door de verkoop van de divisie Business Application Services aan Capgemini en Total Specific Solutions nam het aantal werknemers bij Getronics af met 1967 fulltimers. Bij Getronics werken ongeveer twintigduizend medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2848431). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.