Managed hosting door True

VX Company heeft tien procent bankzitters

 

Ongeveer tien procent van de medewerkers van detacheerder VX Company zit momenteel thuis, omdat er geen werk voor hen is. Dat is meer dan normaal in de maand januari. Het aantal bankzitters in de periode december en januari ligt gewoonlijk rond de vijf procent. Vooral ontwikkelaars en testers zijn lastig te plaatsen.

Detacheerder VX Company heeft twee keer meer werknemers thuis zitten dan normaal. Voor ongeveer tien procent van de werknemers van het bedrijf heeft de detacheerder geen werk. Bij het bedrijf werken ongeveer tweehonderd mensen.

"In de maanden december en januari zijn het aantal bankzitters altijd wat hoger. Dat komt door de leegloop rond de kerstdagen", zegt financieel directeur Michel Flens. In januari 2009 is het aantal bankzitters echter groter dan normaal. Gewoonlijk zit in de maanden december en januari ongeveer vijf procent van de werknemers thuis.

Ontwikkelaars en testers
Volgens de financieel directeur zijn vooral ontwikkelaars en testers momenteel moeilijk te plaatsen. Op het gebied van applicatiebeheer kan de detacheerder de mensen nog wel kwijt. "Ontwikkelaars zijn gericht op vernieuwingen. Dat is makkelijker te schrappen. Het beheer van systemen loopt gewoon door."

De detacheerder zette een aantal jaren geleden in op langetermijncontracten. Het bedrijf merkt nu dat dit een goede zet is geweest. "De contracten nemen toe. We worden minder afhankelijk van detachering. Dit hebben we anderhalf jaar geleden ingezet, maar we plukken er nu de vruchten van", aldus Flens.

VX Company won in 2008 en 2007 de Computable Award voor beste detacheerder van het jaar.

Ook Sogeti heeft meer werknemers thuis zitten dan normaal. Bij het bedrijf is er momenteel voor ongeveer drie procent van de medewerkers geen werk. Dat komt neer op negentig mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2841444). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.