Managed hosting door True

Duizenden banen weg bij Dell, EMC en TDK

 

De sluiting en het verhuizen van een Dell-fabriek in Ierland kost 1900 banen. Bij EMC worden 2400 banen geschrapt. Bij elektronicaproducent TDK zijn 8000 banen overbodig.

De massaontslagen in de it-sector volgen elkaar in sneltempo op. Deze keer zijn het Dell en EMC die met slecht nieuws komen. Bij Dell wordt een Ierse fabriek gesloten en verhuisd naar Polen. Zo verdwijnen er 1900 banen. De beslissing is opvallend omdat de fabriek een van de speerpunten was van de zogenaamde 'Celtic Tiger'-economie, het hoogtechnologisch economisch klimaat dat Ierland in de jaren negentig promootte.

Bij EMC zouden 2400 banen moeten verdwijnen in het komende anderhalf jaar, waaronder 600 in het hoofdkantoor nabij Boston. Het gaat over zeven procent van het totale werknemersbestand van 34.000 mensen. Analisten reageren verrast omdat EMC tot dusver de doelstellingen haalde. In België werd in december al de sluiting van de EMC Centera-vestiging in Mechelen aangekondigd. 49 mensen moeten er vertrekken.

TDK, de Japanse producent van elektronische componenten, moeten 8000 banen verdwijnen door de sluiting van 4 productiesites. Welke fabrieken sluiten, is nog onduidelijk, maar aangenomen wordt dat die buiten Japan liggen. Het bedrijf verwachtte aanvankelijk 250 miljoen dollar winst te draaien, maar dat wordt nu hoogstwaarschijnlijk het grootste jaarverlies ooit, 280 miljoen dollar. TDK schrapte vorig jaar al 17.000 jobs in China.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2829011). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.