Managed hosting door True

HP Nederland ontslaat 140 man minder

 

Bij HP Nederland en dochteronderneming EDS verdwijnen 420 banen. Dat zijn er 140 minder dan eerder werd aangenomen. Relatief veel mensen hebben een internationale functie. "We gaan niet lukraak mensen ergens weghalen", aldus de woordvoerder.

Niet 560, maar ‘slechts' 420 medewerkers verliezen hun baan bij ict-dienstverlener HP Nederland als gevolg van de reorganisatie en integratie van dochteronderneming EDS. Ongeveer 380 van de 420 ontslagen vallen bij EDS. Dat vertelt HP-woordvoerder Herbert Wormgoor.

Internationale functies
De reorganisatie treft minder medewerkers dan in eerste instantie werd verwacht. "Het blijkt dat relatief veel mensen op internationale functies zitten en dus niet specifiek voor de Nederlandse organisatie werken. Dat zijn dan collega's die experts zijn op een bepaald vakgebied", aldus Wormgoor. "Bovendien vindt veel dienstverlening en ondersteuning op Nederlandse contracten al plaats buiten Nederland", vervolgt hij. "Het kan zijn dat een aantal banen op internationale functies gereduceerd wordt, maar dat zou dan een heel klein percentage van het totaal zijn."

De onderneming gaat waarschijnlijk vooral snijden in overheadfuncties en in minder goed draaiende onderdelen. "We kijken naar hoe de zaken lopen en gaan niet lukraak mensen ergens weghalen. Wat betekent de banenreductie voor de mensen, voor de afdelingen, voor de klanten en voor het tijdspad?"

Niemand ingelicht
De woordvoerder legt uit dat de dienstverlener nog geen definitieve besluiten heeft genomen over welke functies verdwijnen. "Het is een proces dat loopt. We hebben ook nog niemand ingelicht." Kortgeleden kwam een onderhandelingsresultaat tot stand met de vakbonden en de ondernemingsraad van dochterbedrijf EDS, over een sociaal plan.

Eind september 2008 werd bekend dat dienstverlener HP wereldwijd vijfentwintigduizend banen schrapt, waarvan 9300 in Europa. Op 7 oktober werden de ondernemingsraden van HP en EDS door HP ingelicht over de Nederlandse gevolgen daarvan. Toen was sprake van 560 ontslagen in twee jaar tijd. Dat aantal is inmiddels bijgesteld naar 420. De meeste banen verdwijnen bij dochteronderneming EDS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2819800). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij EDS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.