Managed hosting door True

Ordina schrapt 350 banen

 

Bij dienstverlener Ordina verdwijnt ongeveer zes procent van de banen. De reductie maakt deel uit van een reorganisatie waarmee het bedrijf 25 miljoen euro rendement wil behalen. De arbeidsplaatsen verdwijnen verspreid over het komende jaar.

Ict-dienstverlener Ordina schrapt 350 banen. De dienstverlener zegt zich te willen richten op het centraliseren van ondersteunende activiteiten en de overheadkosten te reduceren. Eenderde van de arbeidsplaatsen die verdwijnen, betreffen overhead. De banen zullen verspreid over komend jaar verdwijnen.

Ordina verwacht dat de kosten voor de reorganisatie twintig tot 25 miljoen euro bedragen. Het hoopt vanaf 2010 mede door deze maatregelen het rendement van de onderneming met 25 miljoen euro te verbeteren. Hierin is de tien miljoen euro al meegenomen die worden bespaard door de maatregelen die de dienstverlener in augustus met de presentatie van de halfjaarcijfers aankondigde. Het bedrijf maakte toen bekend zich meer te willen richten op langetermijncontracten.

De ict-dienstverlener heeft last van de haperende economie. Onlangs werd bekend dat het stopt met zijn activiteiten van business process outsourcing (bpo). Bovendien stuurde het bedrijf, net als andere vier grote Nederlandse dienstverleners, zijn onderaannemers een brief met de vraag de tarieven voor het komend jaar te verlagen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2814139). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.