Managed hosting door True

'Baas schuldig aan tekort ICT-vrouwen'

 

Het salaris moet omhoog en vrouwelijke ict'ers moeten meer gelegenheid krijgen werk en zorg te combineren. Werkgevers die dat niet regelen, zouden over enkele jaren hun ict-vrouwen kwijtraken.

Ict-werkgevers die hun arbeidsvoorwaarden niet aanpassen, lopen het risico binnen enkele jaren hun jonge, vrouwelijke ict'ers te zien opstappen. Dat zegt Cocky Booy, directeur van VHTO, een organisatie die zich inzet voor vrouwen in bètafuncties.

Volgens VHTO veroorzaakt niet alleen de vergrijzing een tekort aan personeel, maar is het onaantrekkelijke beleid van werkgevers daar óók schuldig aan. "En dan hebben ze pas echt een groot probleem, alle commotie op de korte termijn rondom de kredietcrisis ten spijt", aldus Booy, die vindt dat vrouwelijke ict'ers meer mogelijkheden moeten krijgen werk en zorg te combineren. Ook zou het salaris moeten worden opgeschroefd.

Natuurprofiel
Volgens VHTO is het aantal jonge vrouwen dat kiest voor een natuurprofiel de afgelopen jaren gestegen. Desondanks dreigt de promotie van bètastudies en -beroepen onder vrouwelijke scholieren en studenten nu voor niets te zijn. Booy: "Er wordt te weinig gedaan om deze professionals te behouden."

Onderwijsminister Plasterk opende onlangs nog de campagne ‘Meisjes en Techniek', die er voor moet zorgen dat over drie jaar alle scholen het bèta-talent van meisjes stimuleren. Ook moet de campagne ervoor zorgen dat het bedrijfsleven zich bewust wordt van het belang van vrouwen in de techniek. De opleiders krijgen drie miljoen euro subsidie voor het project. Het Platform Bèta Techniek legt daar nog een miljoen euro bij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2793256). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.