Managed hosting door True

Bonden en Bull sluiten CAO principe-akkoord

 

De vakbonden hebben een principeakkoord bereikt in de CAO-onderhandelingen met Bull Nederland. Vierentwintig van de honderdtwintig werknemers wordt geconfronteerd met salarisvermindering. Gemiddeld krijgen de werknemers drie procent loonsverhoging.

De vakbonden De Unie, FNV en CNV hebben na een half jaar onderhandelen een CAO-akkoord bereikt bij Bull Nederland. De hoofdlijnen van de het principeakkoord zijn: verhoging van de salarissen met gemiddeld drie procent en invoering van een nieuwe functie- en salarisindeling.

Volgens Vakbond De Unie gaat de situatie van tachtig procent van de 120 medewerkers er door de aanstaande afspraken op vooruit of blijft minimaal gelijk. Voor de medewerkers die erop achteruitgaan zijn afspraken gemaakt die dat verlies compenseren. Het salaris van werknemers die door de nieuwe salaristabel en functieomschrijving lager zijn ingeschaald, blijft de komende jaren gelijk.

De komende dagen wordt de tekst van het principeakkoord uitgewerkt. Daarna vindt een raadpleging plaats onder de vakbondsleden. Huug Brinkers van vakbond De Unie, verwacht dat binnen drie weken de CAO definitief is afgesloten.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2762252). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.