Managed hosting door True

Macaw ontvangt Keurmerk Persoonlijke Ontwikkeling

 

IT-dienstverlener Macaw heeft het Keurmerk Persoonlijke Ontwikkeling voor 2008 èn 2009 ontvangen.

Dit keurmerk, ontwikkeld door SatisAction en de Universiteit van Tilburg geeft aan dat een organisatie de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers serieus neemt en op dit vlak een stimulerende werkomgeving biedt.

Macaw is specialist in Microsoft-technologie, met nadruk op de nieuwste technologie. Zowel de werkinhoud als de werkomgeving scoren erg hoog in recente ­onderzoeken, getuige de benoemingen in 2006 en 2007 tot Beste IT Werkgever door weekblad Intermediair en de "Great Place to Work" award in 2005. Uit het Intermediair Beste Werkgever onderzoek blijkt dat de stimulerende werkomgeving en continu leren hoog gewaardeerd worden door Macaw-medewerkers. Deze hoge waardering vloeit voort uit een positieve werksfeer en doelgericht Peoplemanagement, waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

De werksfeer van Macaw kenmerkt zich door een werkomgeving waarbinnen de werknemers gemotiveerd worden kennis te delen met anderen. Kennisoverdracht gebeurt dan ook niet alleen binnen de projecten die Macaw uitvoert, door publicaties, externe blogs en vakinhoudelijke presentaties, maar ook op informele momenten zoals tijdens de lunch, via discussies en interne blogs. Dit alles draagt bij aan een bedrijfscultuur waar werknemers zich gestimuleerd voelen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dit blijkt ook uit het feit dat Macaw in het onderzoek van SatisAction een gedeelde tweede plaats inneemt bij het onderdeel ‘Continu leren'.
 
"Het behalen van dit keurmerk is wederom een bevestiging van onze inspanningen op het gebied van de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. In onze bedrijfscultuur staan overal de deuren open voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en suggesties. Daar wordt ook druk gebruik van gemaakt", zegt Ronald van Es, Financieel Directeur van Macaw. "Mede hierdoor is er bij Macaw een werkomgeving ontstaan waarin het normaal is dat individuele medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Dit doen we onder meer op basis van een persoonlijk ontwikkelingsplan. In gesprekken hierover en feedback die mede gebaseerd is op het oordeel van collega's, krijgen onze werknemers inzicht in het eigen functioneren. Daarbij wordt positief aandacht geschonken aan de verbeterpunten."

Verder kijkt Macaw ook goed naar het functioneren van medewerkers, waarbij het gaat om hoe mensen zich voelen binnen een project, of zij genoeg uitdagingen krijgen (of juist teveel), wat er eventueel verbeterd kan worden aan hun situatie en hoe dat het beste zou kunnen. Iedereen heeft een ‘people manager' voor feedback, evaluatie en persoonlijke ontwikkeling. Met een persoonlijk budget voor opleidingen en trainingen en de cultuur van kennisdeling, streeft Macaw naar een omgeving die ervoor zorgt dat mensen het beste uit zichzelf halen. Het keurmerk geeft aan dat Macaw daarin is geslaagd.

SatisAction is een onderzoeksbureau dat onder meer voor het tijdschrift Intermediair jaarlijks het Intermediair Beste Werkgever Onderzoek uitvoert. Het keurmerk is aan Macaw toegekend op basis van de score op vijf aspecten: continu leren, leren van elkaar, participatiemogelijkheden, het leerklimaat, organisatieprestaties en een rapportcijfer voor de stimulerende werkomgeving. Dit onderzoek is bij vijftig profit en non-profit organisaties in Nederland uitgevoerd. De score van Macaw bevindt zich in de top tien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2737971). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.