Managed hosting door True

Helft ICT-vacatures minimaal halfjaar open

 

De ict-sector groeit de komende twee jaar met ongeveer 30.000 banen per jaar.

Een groot deel van de vacatures in de ict-sector staan een halfjaar of langer open. Dit leidt tot overbelasting van de ict-afdeling. Ook heeft het tekort aan personeel een negatieve invloed op de resultaten van het bedrijf.

Meer dan de helft van de ict-vacatures wordt langer dan een half jaar niet ingevuld. Veertig procent staat een halfjaar open. Zeventien procent van de vacatures blijft een jaar open staan. Dat blijkt uit onderzoek van IT Job Board onder 104 ict-managers.

Driekwart van de ondervraagden heeft openstaande vacatures. Bij meer dan de helft van leidt dit tot overbelasting van de afdeling. Eenderde zegt zelfs dat de bedrijfsresultaten negatief worden beïnvloed door het gebrek aan goed ict-personeel.

Er is een groot tekort aan uitvoerend personeel. Bijna zeventig procent van de respondenten blijkt deze werknemers te zoeken. Op strategisch- en managementniveau is 26 procent van de vacatures nog onvervuld. De helft van de ondervraagden zegt dat het tekort komt, omdat er onvoldoende aanbod is van gekwalificeerde kandidaten in de ict-sector.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2660186). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.